Posted on

Introduktionskurs i Industriell Robotik på Sydneys University of Technology

University of Technology i Sydney har in sin kurs “Introduction to Industrial Robotics and Underlying Algorithms Mathematics” valt att använda Dobot Magician som ett centralt hjälpmedel i undervisningen.

Kursen är avsedd att vara en introduktion till industriell robotik med grundläggande algoritmer och matematik där studenter utvecklar en förståelse för robotens kinematik och kontroll samt vilka potentiella arbetsuppgifter som kan utföras.

Läs mer om utbildningen på DOBOTs hemsida är du också ser flera videos med studentprojekt, studieplan med mera.

Studieplan och kursbeskriving med videos på DOBOTs hemsida.

Posted on

Simulering av produktionslinje med Dobot Magician

Från en och samma styrenhet kan du kontrollera två DOBOT Magician och ett löpande band får att simulera och demonstrera robotarmar i en produktionslinje.

Den första armen plockar färgade kuber i början av bandet med sugkopp och placerar dem på bandet. När kuben når bandets slut, plockas den på samma sätt av bandet av den andra Magician, som med hjälp av en färgigenkänningsenhet sorterar kuberna i olika grupper beroende på deras färg.

Se DOBOTs video här.

Posted on

Ge din DOBOT ögon med Magician Vision Kit

Visste du att du med DOBOTs Vision kit för Magican kan ge din robotarm ögon och lära den utföra flera uppgifter?

=

Med Vision kit får du en hårdvaruplattform som integreras med övriga av Magicions funktioner. Du kan då lära din Magician att hitta föremål, göra urval baserat på färg och/eller form, utföra sorteringsfunktioner och liknande baserat på vilket föremålet är etc.
DOBOT Magician Vision Kit innehåller all hård-och mjukvara du behöver för att komma igång – läs mera om innehållet på vår hemsida.

Posted on

DOBOT Magician för utbildare

Dobot har nyligen presenterat en ny, rikt illustrerad produktkatalog för sin Magician robotarm där samtliga tillbehör och applikationsexempel presenteras tillsammans med aktuella fallstudier som visar hur Magician används i olika utbildningssammanhang.

Tillgängliga tillbehör till Magician är:

 • Sliding rail
 • Mini production line
 • Vision kit

Applikationsexempel kommer från:

 • VolksWagen academy
 • University of Technology, Sydney
 • Tsinghua University

Katalogen kan hämtas som pdf fil här.

Posted on

DOBOT robotarmar hos Juveleraren

Chow Tai Fook, en av Hongkongs största guldsmeds- och juvelerarkedjor använder DOBOTs robotarm för att sortera guldföremål med hög precision efter vikt. I videon visas en DOBOT M1, men det kan lika gärna vara DOBOT Magician, som med hjälp av DOBOT Vision system identifierar och plockar upp en guldvikt som ligger spridda över arbetsytan och placerar den på en precisionsvåg. Guldvikterna placeras sedan i tre askar beroende på om de håller rätt vikt, är för lätta eller för tunga.

I det andra exemplet plockas guldvikterna en efter en från en bricka med fack, vägs och placeras tillbaka i fack om de har korrekt vikt, annars läggs de åt sidan och sorteras efter för tunga eller lätta.

Se hela videon här.

Posted on

Dobot dubbel vinnare av iF Design Awards 2018

DOBOT Magician och DOBOT MOOZ har utsetts till 2018 års vinnare av världskända iF DESIGN AWARD. Varje år organiserar Hannover-baserade iF International Forum Design GmbH – världens äldsta oberoende designorganisation iF DESIGN AWARD.

Dobot Magician, en av DOBOTs vinnande produkter, har tidigare utnämnts CES 2018 Innovation Awards Honoree för sin innovativa design. Magician är en multifunktionell robotarm för skrivbordet avsedd för praktisk träning, utbildning och lätt industri med flera applikationer och möjligheter för egen anpassning.

Läs mer om DOBOT Magician på vår produktsida.

DOBOT MOOZ, den andra vinnande produkten, är en transformerbar 3D skrivare som hanterar 3D utskrift, lasergravyr och CDC gravyr. DOBOT MOOZ vann iF DESIGN AWARD för sin 3-i-1 design och enkla handhavande.

Läs mer om DOBOT MOOZ på vår produktsida.

Posted on

Dobot utbildningspaket

Under våren kommer Ident System AB att tillsammans med DOBOT arbeta fram utbildningspaket för DOBOT Magician robotarm. Vi arbetar inledningsvis på två separata paket som avses kunna används av skolor och universitet, såväl som för internutbildningar och av enskilda användare.

De två paketen planeras innehålla:

Nybörjarutbildning

 • Behandlar kommunikation och uppkoppling, olika programvaror och programmering samt grundläggande användning
 • Moment som plocka och placera med olika hjälpmedel ingår samt enkel programmering av Dobot
 • Dobot studio
 • Användandet av teach-in funktionen
 • Kalibrering av roboten
 • Utbildningens fokus är att kunna hantera roboten och programmera på en grundläggande nivå, utbildningen varvas med så väl teoretiska som praktiska moment.

Påbyggnadsutbildning

 • Mer avancerade funktioner och tillbehör till DOBOT Magician
 • Transportband – plocka och placera
 • Sortera med hjälp av färg
 • Plocka, placera och sortera med hjälp av vision
 • Programoptimering samt program flöde
 • Användandet av RFID
 • Grundläggande om SDK kit
 • Grundläggande om säkerhet och användande
 • Utbildningen varieras med teoretiska som praktiska moment
Posted on

Gedigen multifunktions 3D skrivare av industriell kvalitet

Din 3D design förtjänar en bättre skrivare: MOOZ modulära skrivare består av delar av indistruell kvalitet, inga ömtåliga plastdetaljer och kugghjul och den modifereras enkelt för att passa dina behov.

MOOZ är en prisvärd allt-i-ett 3D skrivare med utbytbara huvuden för 3D-utskrift, lasergravyr och CNC-gravyr. Vare sig du är amatör, eller professionell designer levererar dess solida ramverk ett exakt och stabit resultat. Med MOOZ kommer din kreativitet alltid i centrum.

Högsta kvalitet
Stabilitet, hållbarhet, precision och noggrannhet är vad MOOZ erbjuder användaren, nöj dig inte med mindre när du kan ha MOOZ med dig på din designresa.

Skriv i flera färger
Med MOOZ 3-färgshuvud kan du blanda färger i samma utskrift för att skapa flerfärgade 3D utskrifter för attraktivare designer.

CNC-gravyr
CNC är vad vi gör bäst, med ett justerbart djup på 0-5 mm kan du skapa fascinerande gravyrer som aldrig förr. Smidigt och enkelt.

Lasergravyr
Med MOOZ kan du också använda ett kraftfullt lasergravyrhuvud. Vare sig det gäller att gravera en logotype på ett objekt, eller bara några ord är MOOZ din vän. Du kan visa upp din kreativitet på trä, kork, eller till och med mat.

Modularitet
Med de utbytbara komponeter och verktygshuvuden kan du omvandla din MOOZ till tre olika former av kreativa verktyg för dina designer.

Enkel montering
Tack vare MOOZ modulära design är den mycket enkel att montera. det tar bara 10 minuter!

Läs mer om DOBOT MOOZ på vår produktsida.

Posted on

Dobot Magician Tillbehör

Med utbildning, simulering och forskning i tankarna har Dobot utvecklat en rad tillbehör till sin flexibla Magician robotarm för att göra den en del av Industry 4.0.

Magician löpande band

Dobot Magician Mini Production Line
Dobot Magicians Mini Production Line kan du simulera din egen production line. Bandet har programmerbart start/stopp och hastighet och i paketet ingår sensor för avstånd- och positionsbedömning, färgigenkänning samt färgade träkuber för simuleringen.

Dobot Magician Vision Kit
Dobot Magician Vision Kit ger din Magician ögon för till exempel sortering och mönsterigenkänning och kan även användas för studier och forskning i vision, artificiell intelligens algorithm simulering, eller för utveckling av industriella vision lösningar.

Dobot Magician Sliding Rail
Dobot Magician Sliding Rail är en 1 meter lång räls som låter din Magician röra sig linjärt för till exempel långa skrivuppgifter, sortering och liknande.