Posted on

Dobot Magician – Unik robotarm för utbildning

Dobot Magician Edu är den perfekta robotarmen för utbildare inom programmering, hårdvara, automation och robotik. Tidigare har flera elever fått dela på en robot på grund av kostnadsskäl men med Magician är det fullt möjligt att varje elev kan ha sin egen robot.

Med sin egna grafiska programmeringsmiljö DobotStudio, såväl som API för att utveckla egna program i Java, C++, C#, python och kopplingar till Matlab.

Hårdvarumässigt har Dobot magician möjligheter att ansluta till Arduino baserade plattformar och digitala/analoga expansionsportar för egenutvecklade verktyg. Kommunikation sker via USB, WiFi eller Bluetooth och efter programmering kan Dobot Magician även köras fristående.

Som tillbehör för utbildningsändamål har Dobot Magician också ett mini löpande band som kan används för simulering av en production line med färgigenkänning alternativt att man som tillbehör kan köpa till ett vision paket. Det finns även ett sliding rail för att öka armens räckvidd med ca 1 meter. Magician har även tillbehör för användande som 3D printer, etsning eller som rithjälpmedel.

Senaste nytt: I November offentliggjordes att DOBOT Magician utsetts till CES 2018 Innovation Awards Honoree.

Mer information hittar du på vår svenska hemsida www.identsystem.se.