Posted on

Dobot Magician – CES 2018 Innovation Awards Honoree

DOBOT Magician har som en av världens första multifunktionella robotarmar utnämnts till CES 2018 Innovation Awards Honoree. Med sin användarvänlighet, precision, flexibilitet och sina expansionsmöjligheter stöder DOBOT Magician funktioner som 3D utskrift, lasergravyr, skriv- och ritfunktionalitet, visuell programmering etc.
DOBOT Magician utnämndes av en panel bestående av oberoende designers, ingenjörer och fackmedia med syftet att hylla enastående design och ingenjörskonst i avancerade konsumentelektronik produkter över 28 olika produktkategorier.

DOBOT Magician är en mångsidig robotarm för utbildning, speciellt inom STEAM disciplinerna. Kombinerad med diverse verktyg kan DOBOT Magician demonstrera varierande funktionalitet som 3D utskrift, laser gravyr, skriv- och ritfunktionalitet. Förutom detta är Magician en ideal läroplattform för studenter att lära sig programmering, datamodellering, maskinkonstruktion, datorteknik och industriell simulering med mera.

“Det är en stor ära för oss att utnämnas till Innovation Awards Honoree, detta är en bekräftelse på den design och teknologi som ligger bakom DOBOT Magician” säger DOBOTs grundare och VD Jerry Liu.

De prestigefulla CES Innovation Awards sponsras av Consumer Technology Association (CTA)™, som äger och arrangerar CES 2018, en global samlingsplats för alla med intresse för konsumentteknologi och har utdelat utnämningar för prestationer inom produktdesign och ingenjörskonst sedan 1976.

DOBOTs robotarmar kommer att visas upp på CES2018 under perioden 9e till 12e januari 2018 i Las Vegas i utställarbås nummer 25750, South Hall 2.

Som en Honoree kommer Magician också att visas upp på CES Unveiled New York, som erbjuder dussintals av utställare och möjligheter till nätverkande den 9e November kl 15:00 till 19:30 i Metropolitan Pavilion in New York.

Som deltagare utvärderades DOBOT Magician för sin ingenjörskonst, estetik, kvalitetsdesign och unika egenskaper, vilka gör den mer konkurrenskraftig än andra robotarmar på marknaden. Det visar också att DOBOT Magician är en ledande teknikprodukt på sin marknad.

Om DOBOT:
DOBOT grundades av 5 dedikerade robotingenjörer med mål att erbjuda den bästa robotiklösningen för innovationsutbildning i Kina och att kontinuerligt utveckla avancerade applikationer på denna arena. Mer än 60% av DOBOTs personal är ingenjörer, de flesta utbildade på MIT, Tsinghua University, Shandong University and HIT. DOBOT äger kärnteknik i robotarmteknologi och håller över 100 internationella patent. DOBOTs robotarmar har hittills sålts i över 100 länder och regioner.
Fram till nu har DOBOT varit ett ledande företag inom robotarmar för utbildning, likväl inom smarta robotarmar för skrivbordet. DOBOT är också det första företaget i världen som placerade industriella robotarmar på skrivbordet.

I Skandivavien säljs Dobots produkter av Ident System AB. Mer information hittar du på vår svenska hemsida www.identsystem.se.